Blog

Blog – bedrijfsfotografie en bedrijfsfilm

Op deze blog pagina publiceer ik maandelijks artikelen met informatie waarvan ik denk dat die voor opdrachtgevers interessant kunnen zijn. De nieuwste publicaties staan boven aan.


Hoe maak je een goede fotografie briefing voor een bedrijfsfotografie opdracht?

Als je een fotograaf gaat inhuren, heb je vast al een bepaalde soort foto in gedachte. Misschien niet heel gedetailleerd maar zeker wel bepaalde ideeën. Hoe breng je die ideeën over aan een fotograaf?

Met een goede fotografie briefing zorg je ervoor dat de fotograaf precies die beelden maakt die aansluiten bij de marketing- en communicatiedoelstellingen. Hoe specifieker je kunt aangeven wat voor soort foto’s wenselijk zijn, hoe efficiënter de fotograaf te werk kan gaan en hoe beter de beelden passen bij wat je in gedachte hebt. In dit artikel geef ik je 8 tips voor het maken van een effectieve fotografie briefing.


Stop met nietszeggende stockfoto’s bij jouw arbeidsmarktcommunicatie

Dit blogartikel is geen betoog tegen het gebruik van stockfoto’s in het algemeen. Als je op een snelle en goedkope manier op zoek bent naar visuele content voor eenmalig gebruik (bijvoorbeeld voor een blogartikel) en geen passend beeld op voorraad hebt, dan kan een stockfoto prima volstaan. Zolang je op jouw website vooral gebruik maakt van authentieke en doeltreffende foto’s die passen bij jouw huisstijl en merk, is het incidenteel gebruik van een stockfoto geen probleem.

Als het gaat om jouw arbeidsmarktcommunicatie zijn stockfoto’s echter uit den boze. Hier lees je waarom.


6 tips voor een effectieve bedrijfsfilm


Dat een bedrijfsfilm moet gaan over het bedrijf zelf is een hardnekkig misverstand. Te vaak geven bedrijfsfilms een opsomming van diensten, producten, kernwaarden en visie, ondersteund door beelden van het bedrijfspand en mensen die aan een computer werken. Om heel eerlijk te zijn: de kijker van jouw bedrijfsvideo is niet geïnteresseerd in jouw bedrijf. De kijker is geïnteresseerd in … Lees hier 6 tips voor een effectieve bedrijfsfilm