gebruiksrechtenvrije-fotografie

Wat bedoel ik met gebruik rechtenvrije fotografie.

Met gebruik rechtenvrije fotografie bedoel ik dat de opdrachtgever (de partij die mijn factuur betaald) de in opdracht gemaakte foto’s onbeperkt mag gebruiken. Wat hier niet onder valt is dat als die opdrachtgever mijn beelden weer aan een derde partij doorleverd dat die partij de gemaakte fotos dan ook kosteloos mag gebruiken. Als ik dus bijvoorbeeld in opdracht van een uitgever een portretserie maak dan mag de uitgever (de opdrachtgever) mijn foto’s gebruiken. Dit houd niet in dat de geportretteerde persoon dan ook de foto’s mag gebruiken. Voor prive doeleinden (een printje voor oma) zal ik daar geen probleem van maken. Maar commercieel gebruik door een partij anders dan degene die mijn factuur betaald mag alleen na schriftelijk akkoord van mij.  Voor het gebruik door andere partijen dan de opdrachtgever kan een bedrag worden afgesproken dat qua hoogte afhankelijk is van het gebruik.

Bronvermelding is in principe verplicht, maar er zijn uitzonderingen. In onderstaand schema staat duidelijk vermeldt wanneer dit wel en niet nodig is.

Mocht je hier vragen over hebben, een opdracht willen bespreken of een offerte voor een bedrijfsfotoshoot op locatie willen opvragen dan hoor ik dat graag. Stuur dan even een email naar info@reclamebeeld.nl of pak de telefoon en bel mij op 06-51520360.

 

Reclamebeeld.nl is onderdeel van Wilmar Photography, K.v.k. te Den Haag, nummer 27334291

LinkedinfotograafDenHaag bedrijfsfotograaf

Op alle rechtsbetrekkingen van Reclamebeeld / Wilmar Dik zijn de Algemene Voorwaarden van de Dupho (Dutch Photographers) van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de Rechtbank van Amsterdam onder nummer [66/2016].

Klik hier om de Algemene Voorwaarden als pdf te bekijken.