• Bedrijfsfoto's laten maken voor de website
    Bedrijfsfoto's laten maken voor de website

Bedrijfsfotografie: Foto’s voor de website laten maken?

Wil je fotografie voor de website laten maken? Het maken van goede foto’s voor een website is belangrijk. Hiermee creëer je een brand identity. De fotografie op de website moet bij jullie merk en bedrijf passen. Bovendien moeten de bedrijfsfoto’s vaak aan een specifieke maat voldoen om perfect te passen op de website. Ik heb veel ervaring met het maken van foto’s voor bedrijfswebsites en hoop jullie te mogen helpen met het creëren van nieuwe fotografie voor de website (en alle andere soorten media-uitingen).

Foto’s voor gebruik op de bedrijfswebsite

Foto’s die worden gebruikt op de website van een bedrijf moeten vaak aan bepaalde afmetingen voldoen. Met die afmetingen moet al rekening worden gehouden op het moment dat die foto’s worden gemaakt. Veel bedrijfswebsites hebben bovenin een foto die de volledige breedte van het scherm is, maar de hoogte van die foto is beperkt. Van belang is dat wat op de foto staat, meteen laat zien waar die pagina om gaat. Dan is het dus handig dat die persoon, machine of ruimte duidelijk overkomt op een foto die vooral erg breed is. Voorbeelden van goed gebruik van beeld, vooral bovenaan een pagina, kun je bekijken in bovenstaande voorbeelden en op de website beeld voor arbeidsmarktcommunicatie.

Fotografie niet alleen voor de website

Meestal worden foto’s in eerste instantie gemaakt voor de website. Jullie mogen mijn foto’s echter ook voor alle andere soorten uitingen gebruiken. Wat wel en wat niet mag met mijn foto’s kun je lezen op deze pagina: gebruiksrechten opdrachtfotografie.

Zelf foto’s maken voor op de website

Zelf een paar foto’s maken voor op de website kan natuurlijk altijd. Als je dat serieus in overweging neemt, is de kans echter aanwezig dat je het belang ervan onderschat. Dit komt vaker voor bij kleinere bedrijven, waarbij de directeur op de stoel gaat zitten van een communicatie en/of marketing manager. Bedrijven die groot genoeg zijn om een communicatiemanager in dienst te hebben, zullen minder snel zelf foto’s maken (of die buurjongen met zijn mooie nieuwe camera vragen wat foto’s te maken). Een communicatiemanager kan over het algemeen het belang van goede fotografie goed inschatten. Bovendien snapt zij/hij dat het maken van goede foto’s voor een website echt een vak apart is.

Ervaring met fotografie voor websites

Niet alleen heb ik voor veel opdrachtgevers de fotografie mogen verzorgen, ook heb ik zelf 4 websites die ik onderhoud (deze site, www.wilmardik.nl, www.wilmarphotography.com en www.beeldvoorarbeidsmarktcommunicatie.nl ) Ik weet dus wat er komt kijken bij het maken en onderhouden van content voor websites en kan zodoende goed met jullie meedenken.

Handige blog-artikelen

Wil je meer weten over voorbereidingen van een bedrijfsfotografie shoot? Lees dan dit blog-artikel: voorbereidingen bedrijfsfotoshoot en opdracht fotografie.

Voorbeelden van social media portretfotografie kun je op deze pagina bekijken: social media portretfotografie.

Ik heb een speciale LinkedIn showcase pagina voor fotografie voor websites: https://www.linkedin.com/showcase/fotograaf-voor-website-fotografie/

Als je een leuk idee hebt, een opdracht wil bespreken, of tarieven of een offerte wil aanvragen – stuur dan even een email of bel mij. Tot snel!

                                                                 
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360  

Van der Duynstraat 143

2515 NJ Den Haag