fotografie voor website

  • Bedrijfsfoto's laten maken voor de website
    Bedrijfsfoto's laten maken voor de website

Bedrijfsfoto’s voor de website laten maken

Wil je bedrijfsfoto’s voor de website laten maken? Het maken van goede foto’s voor een website is belangrijk. Hiermee creëer je een brand identity. De fotografie moet bij jullie merk en bedrijf passen. Bovendien moeten de bedrijfsfoto’s vaak aan een specifieke maat voldoen om perfect te passen op de website. Ik heb veel ervaring met het maken van foto’s voor bedrijfswebsites en hoop jullie te mogen helpen met het creëren van nieuwe fotografie voor de website (en alle andere soorten media uitingen).

Foto’s voor gebruik op de bedrijfswebsite

Foto’s die worden gebruikt op de website van jullie bedrijf moeten vaak aan bepaalde afmetingen voldoen. Met die afmetingen moet al rekening worden gehouden op het moment dat die foto’s worden gemaakt. Veel bedrijfswebsites hebben bovenin een foto die de volledige breedte van het scherm is, maar de hoogte van die foto is vrij klein. Van belang is dat wat op de foto staat ook gelijk laat zien waar die pagina om gaat. Dan is het dus handig dat die persoon, machine of ruimte duidelijk overkomt op een foto die vooral erg breed is. Voorbeelden van goed gebruik van beeld dat vooral boven in de pagina staat kun je bekijken in bovenstaande voorbeelden en bijvoorbeeld de website beeld voor arbeidsmarktcommunicatie.

Fotografie niet alleen voor de website

Meestal worden foto’s in eerste instantie voor de website gemaakt. Mijn foto’s mogen door jullie echter ook voor alle andere soorten uitingen worden gebruikt. Wat wel en wat niet mag met mijn fotos kun je lezen op deze pagina: gebruiksrechten opdrachtfotografie.

Bedrijfsfoto’s laten maken voor op de website

Zelf een paar foto’s maken voor op de website kan wel, maar als je dat serieus in overweging neemt dan is de kans aanwezig dat je het belang ervan onderschat. Dit komt vaker voor bij kleinere bedrijven waarbij de directeur op de stoel gaat zitten van een communicatie en/of marketing manager. Bedrijven die groot genoeg zijn om een communicatie manager in dienst te hebben zullen minder snel zelf foto’s maken (of de buurjongen met een mooie nieuwe camera vragen wat foto’s te maken) omdat een communicatie manager over het algemeen het belang van goede fotografie goed inschat. Bovendien weet zij/hij dat het maken van goede foto’s voor een website een vak apart is.

Ervaring met fotografie voor websites

Naast dat ik voor veel opdrachtgevers de fotografie heb mogen verzorgen, heb ik zelf ook 4 websites die ik onderhoud (deze site, www.wilmardik.nl, www.wilmarphotography.com en www.beeldvoorarbeidsmarktcommunicatie.nl ) Ik weet dus redelijk wat er komt kijken bij het maken en onderhouden van content voor websites en kan dus goed met jullie meedenken.

Handige blog artikels

Wil je meer weten over voorbereidingen van een bedrijfsfotografie shoot lees dan dit blog artikel: voorbereidingen bedrijfsfotoshoot en opdracht fotografie.

Voorbeelden van social media portretfotografie kun je op deze pagina bekijken: social media portretfotografie.

Ik heb een specifieke LinkedIn showcase pagina voor fotografie voor websites: https://www.linkedin.com/showcase/fotograaf-voor-website-fotografie/

Als je een leuk idee hebt, een opdracht wil bespreken, tarieven of een offerte wil aanvragen stuur dan even een email of bel mij. Tot snel!

                                                                 
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360  

Van der Duynstraat 143

2515 NJ Den Haag