Geld verdienen met stockfotografie

Eigenlijk zou de vraag niet moeten zijn of je geld kan verdienen met stockfotografie, maar of je een redelijk bedrag uit stockfotografie kan halen. En of dat bedrag in verhouding staat tot de tijd die je er insteekt. Als je alleen de titel leest zou je bijna denken dat je normaal geld kan verdienen met stockfotografie. Dat je uren die je werkt worden afgerekend voor een bedrag wat overeenkomt met een redelijk bedrag per uur. Die tijden zijn helaas al lang voorbij.

Maar geld verdienen met stockfotografie kan zeker! Net als dat je geld kan verdienen met vrijwilligerswerk. Want dan kun je vast wat kosten declareren. Een wettelijk minimumloon (of meer) verdienen met stockfotografie kan alleen als je werkt bij een fotostockbureau zelf.

Het is een misverstand dat je foto’s verkoopt aan een stockbureau. Je verkoopt in eerste instantie helemaal niets. Maar je geeft je tijd aan een fotostockbureau door mooie foto’s te maken en uploaden. En die foto’s te voorzien van veel informatie. Hoe meer informatie een stockbedrijf heeft van jouw foto’s hoe beter ze diverse zoekfuncties kunnen aanbieden. Voor alle tijd die je investeert om mooie foto’s te maken, te uploaden en te voorzien van informatie krijg je een mooi afgerond bedrag: 0 euro.  

Uitleg over geld verdienen met stockfotografie

Lees onderstaand verder op pagina 1 bij “Maar ik heb al mooie foto’s dus die hoef ik niet meer te maken”

Over Wilmar Dik – beroepsfotograaf in Den Haag

Hi! Ik ben Wilmar Dik, beroepsfotograaf en cameraman werkende vanuit Den Haag. Ook schrijf ik regelmatig over fotografie. Ik heb veel ervaring met het maken van stockfoto’s. Alhoewel ik al jaren geen stockfoto’s meer aanlever heb ik gewerkt met zeer diverse fotostockbureaus in binnen en buitenland. Onderstaand verhaal is onderdeel van de serie “Leren met Wilmar” en gepubliceerd in het fotografie magazine DIGIFOTO Pro 2023-3. De foto’s die ik voor dit artikel heb gebruikt kun je ook bekijken op mijn reisfotografie website.

Informatie over stockfotografie voor fotografen

Dit artikel heb ik geschreven omdat ik fotografen graag goed informeer over de fotografiemarkt. Meer informatie en andere artikelen kun je bekijken op deze pagina: informatie voor fotografen.

Geld verdienen met stockfotografie
verdienen met stockfoto's
stockfotografie geld verdiensten
opbrengsten stockfoto
geld verdienen met stockfotos
stockfotografie voor fotografen
hoe verdien je geld met foto's maken?

geld verdienen met stockfotos                                   fotograaf tips stockfotografie                              
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360  

Van der Duynstraat 143

2515 NJ Den Haag