Geschiedenis van de filmrol en de digitale camera

De geschiedenis van de filmrol gaat 140 jaar terug. Kodak (Kodachrome) bracht in 1935 kleuren films uit voor consumenten. Toch heeft Kodak de transitie naar digitale fotografie niet overleefd. Alhoewel ze een doorstart hebben gemaakt en toch weer rolletjes zijn gaan verkopen.

Dit artikel is gepubliceerd in het fotografiemagazine DIGIFOTO Pro 4-2021 en is een vervolg op het artikel over de geschiedenis van de fotografie uit editie 3-2021. Dat artikel kun je lezen op deze pagina: De geschiedenis van fotografie.

Mijn ervaring met filmrolletjes en dia’s

Ik (fotograaf Wilmar Dik uit Den Haag) heb zelf veel jaren met rolfilm gefotografeerd. Heel even met type 120 rolfilm, maar het meest met 35 mm kleinbeeld diafilm. De dia rolletjes scande ik in met een Canon diascanner. Leuke voorbeelden van die gedigitaliseerde diafilms kun je bijvoorbeeld hier bekijken: travel photography Australia

Het artikel is verre van een compleet document over de gehele geschiedenis van de filmrol en de digitale fotografie. Het is een persoonlijk verhaal met feitjes en leuke details vanuit mijn beleving als beroepsfotograaf. Veel leesplezier!

Geschiedenis van de filmrol en digitale camera
Geschiedenis van de filmrol en digitale camera
Geschiedenis van de filmrol en digitale camera
Geschiedenis van de digitale camera
Geschiedenis van de filmrol
Geschiedenis van de filmrol en dias

Ben je zelf fotograaf en wil je meer informatie voor fotografen lezen? Bekijk dan eens deze pagina: Informatie voor fotografen. Ben je benieuwd naar de portfolio website van fotograaf Wilmar Dik dan kun je deze hier bekijken: portfolio website fotograaf Wilmar. Portretten gemaakt door Wilmar kun je het beste bekijken op de portretfotografie website mensen.photo. Wil je een idee op fotografie opdracht bespreken neem dan even contact op met Wilmar:

                                                                 
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360