Films voor de juridische dienstverlening

Wij hebben ervaring met het maken van films voor de juridische dienstverlening. Wilmar Dik (fotograaf/cameraman en eigenaar van oa. deze website reclamebeeld.nl) werkt samen met Francis Camstra van tasfilms. Samen produceren wij films vanuit onze woonplaats Den Haag. We zijn echte beelddenkers, getrouwd (met elkaar) en adviseren je graag als het gaat om de productie van een film met een juridisch onderwerp. Zoals je aan onderstaande voorbeelden kunt zien hebben wij dit voor diverse partijen mogen doen.

Filmproductie team voor juridische onderwerpen

Waarom Francis en Wilmar voor een film met een juridische achtergrond?

Francis heeft haar roeping in videoproductie via een omweg gevonden. Ze heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en behaalde in 2009 haar master Internationaal Publiekrecht. Vervolgens heeft ze enkele jaren gewerkt voor internationale NGO’s en combineerde haar baan, met freelance werk als videomaker.

Wilmar is sinds zijn jeugd bezig met het maken van foto’s. Een getraind oog ziet snel hoe mooie beelden kunnen worden gemaakt. Omdat Wilmar veel ervaring heeft in het maken van beeld ligt de nadruk tijdens de productie niet op apparatuur maar op het begeleiden van mensen. Relevante fotografie voorbeelden kun je hier bekijken: fotografie voor advocatenkantoren of NGO fotografie en film.

Benieuwd naar onze manier van werken voor filmproducties?

Een film met een juridisch onderwerp is niet maar zo even gemaakt. Wij hanteren een duidelijke manier van werken. Zeker als de film een juridisch onderwerp heeft wil je voorafgaand aan de productie goed nadenken over het script, je doelgroep en je verhaal. Onze manier van werken kun je bekijken op deze pagina: werkwijze film maken.

Voorbeelden van films met een juridisch onderwerp

Documentary – Get Smart on Crime: Building an effective probation service

Question of Law vs Question of Fact – NL Supreme Court Justice Marjan Boerlage

NL Supreme Court – Role of the Judicial Law Clerk

Criminal Justice in the Netherlands: Reflections on probation from a prosecutor, probation officer, and criminal judge

The role of the Dutch Supreme Court’s case selection team

Role of the Attorney General in the Netherlands

EU-IOM Joint Initiative: Making migration safer, more informed and better governed

If you would like to read a behind the scenes story about the production of this EU-IOM Joint Initiative video go to: international documentary production.

Portrait of a mediator in The Hague

Reach Out Project – Raising awareness about voluntary return among stranded migrants and migrants in transit

Heb je een voorstel of idee en wil je contact met ons opnemen? We horen graag van je! Contact met ons kan via onderstaand mail adres. Of kijk op de website van tasfilms: filmproductie team Den Haag.

                                   fotograaf voor advocatenkantoren                              
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360  

Van der Duynstraat 143

2515 NJ Den Haag