Nieuwe verdienmodellen voor fotografen

Hoe blijf je relevant in de fotografiebranche?

In onderstaand artikel tref je een bijdrage aan van mij en 3 andere fotografen. Dit artikel gaat over ondernemen als fotograaf en verdienmodellen voor fotografen en is gepubliceerd in het fotomagazine SHUTR.photo (1/2020). Sinds corona meer is dan een biertje zijn de omstandigheden niet makkelijker geworden.

Mocht je willen praten over de marktomstandigheden dan hoor ik graag van je 🙂 Een ander artikel in een ander fotomagazine (DIGIFOTO Pro) kun je hier online lezen: Ondernemen als fotograaf. Meer informatie over dit onderwerp kun je lezen op de DuPho website.

In gesprek over ondernemen als fotograaf

Ben je een journalist of schrijver en wil je graag in gesprek met een fotograaf dan hoor ik graag van je. Ik ben sinds 2008 beroepsfotograaf en verdien al mijn inkomen met het maken van foto’s en camerawerk. Ik hoor graag van je (06- 5152 0360).

De uitdaging van ondernemen binnen de fotografie

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een smartphone op zak waar acceptabele foto’s mee te maken zijn. Met een dure spiegelreflex (of mirrorless camera) kun je kwalitatief betere foto’s maken. Maar dat is niet altijd wenselijk als daar meer kosten aan hangen. Veel partijen zijn ook goed in het gratis verkrijgen van beelden. Tegenwoordig kun je je foto’s insturen bij ongeveer elke media-partij (kranten, online nieuws enzovoorts). Daarvoor krijg je niet betaald (maar maak je wel kans op publicatie :). Als beroepsfotograaf moet je je kunnen onderscheiden. Kun je dat niet, of niet voldoende, dan krijg je het erg lastig. Het helpt een fotograaf om weinig dingen uit te besteden. Hoe meer je zelf kunt, hoe lager je de bedrijfskosten kan houden. Ondernemen als fotograaf is anno 2022 niet makkelijk, en zal alleen maar moeilijker worden.

Informatie voor fotografen

Ik schrijf regelmatig (gast)blogs over fotografie. Linkjes naar deze blogs staan allemaal op deze pagina: informatie voor fotografen

Nieuwe verdienmodellen voor fotografen
verdienmodellen voor fotografen
fotografie en verdienmodellen
fotografie en verdienmodellen