Bedrijfsfotografie van personeel

Bedrijfsfotografie van personeel laten maken?

Bedrijfsfotografie van personeel is een belangrijk aspect voor de communicatie van bedrijven. Bedrijfsfoto’s van medewerkers worden vaak gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk aan een “over ons” pagina op een bedrijfswebsites, marketingmaterialen, interne communicatie en persberichten.

Ik ben Wilmar Dik, bedrijfsfotograaf sinds 2008, en werk vanuit Den Haag. Als bedrijfsfotograaf met portretfotografie als een specialisatie maak ik regelmatig bedrijfsfotografie van personeel. Daarom ga ik graag met jullie in gesprek zodat we samen foto’s van medewerkers kunnen maken.

Offerte voor portretfoto’s

Het doel van de foto’s is van belang bij de aanpak. Het maakt nogal wat uit of je van elk personeelslid foto’s voor zijn of haar LinkedIn profiel wil laten maken of dat je buiten foto’s wil maken van de directie. Elke fotoshoot van personeel begint met een goed gesprek. Op basis daarvan kan ik bekijken wat de wensen van de potentiële opdrachtgever zijn. Hoeveel uren worden er van mij gevraagd? Zodra dat voor mij duidelijk is kan ik een offerte maken. Zodra die is goedgekeurd kunnen we aan de slag!

Lees hier meer informatie over het aanvragen van een offerte voor portretten of een offerte voor bedrijfsfotografie.

offerte voor bedrijfsfotografie met personeel tips

Tips voor het laten maken van bedrijfsfotografie van personeel

Zorg dat je toestemming hebt van de medewerkers. Zonder toestemming kan je de foto’s van jullie personeel niet gebruiken. Zonde als blijkt dat bepaalde mensen toch liever niet willen dat foto’s worden gebruikt waar ze opstaan! Zorg dus dat mensen voorafgaand aan de fotoshoot akkoord gaan met publicatie van de foto’s.

Waarvoor moeten medewerkers toestemming geven?

Het maakt uit of je een fotograaf portretten van iedereen laat maken voor jullie “over ons” pagina of dat je portretten laat maken van speciaal geselecteerde mensen voor jullie arbeidsmarktcommunicatie. Misschien worden ze zelfs gebruikt voor jullie “werken bij “website. In dat laatste geval zal de shoot uitgebreider zijn en zullen de foto’s een veel prominentere plaats op jullie website krijgen.

Voor alle gebruik van portretten van personeel moeten de mensen op de foto toestemming geven. Wat voor toestemming er voor het divers gebruik gegeven wordt kun je als bedrijf en medewerkers zelf overeenkomen. Als je foto’s van personeel alleen wil gebruiken op de “over ons” pagina dan is het handig dat ook op die manier te omschrijven in een overeenkomst. Die overeenkomst leg je vast in een quitclaim of toestemmingsformulier. Als ik voor jullie mag fotograferen stuur ik graag wat voorbeelden toe. Het is aan te raden voorafgaand aan de bedrijfsfotografie shoot te zorgen dat mensen akkoord gaan met de condities op een dergelijk formulier.

Is er intern genoeg animo voor een bedrijfsfotoshoot?

Je kan niemand verplichten om mee te doen. Zijn er te weinig mensen die willen mee doen met een shoot? Zorg dan dat je achterhaalt waarom dat zo is. Het is altijd aan te raden om zo persoonlijk mogelijk personeel te werven. Even snel een interne mail naar 800 mensen sturen zal waarschijnlijk niet resulteren ik een hoop mensen die willen mee doen. Leg persoonlijk uit aan zo veel als mogelijk personeel waarom je mensen nodig hebt voor de fotoshoot.

Wil je intern vele honderden of duizenden mensen benaderen? Zorg dan ook dat je afdelingsmanagers betrekt bij de werving voor de bedrijfsfotoshoot. Die kunnen ook voor jullie gaan scouten.

Uitleggen wat het nut van de fotografie is.

Zeker niet iedereen zal mee willen doen. Daarom is het handig goed uit te leggen wat het doel is van de foto’s.

Zonder een goede fotoshoot voor de werving van personeel is de kans groter dat er op een bepaalde afdeling personeelskrapte ontstaan (voor het geval dat niet al zo is). Het kan dus in het belang van personeel zijn om mee te doen met een bedrijfsfotoshoot. Op die manier vergroten ze de kans op meer en goede collega’s.

Beloon personeel als die willen mee doen met een bedrijfsfotoshoot

fotografie van personeel

Je zou kunnen denken aan een vergoeding richting het personeel die het leuk vindt om mee te doen. Een vergoeding hoeft niet als het gaat om wat portretten voor jullie bedrijfswebsite. Want als het goed is heb je met de fotograaf overleg gehad en mogen de medewerkers de foto’s ook gebruiken voor hun eigen LinkedIn profiel. Dan is het leuk voor mensen om zich te laten fotograferen want ze hebben er zelf ook iets aan.

Maar daar waar het gaat om bedrijfsfoto’s die ook gebruikt zullen worden in diverse marketing uitingen is het wel handig om dankbaar te zijn richting het personeel dat mee wil doen. En die dankbaarheid kun je laten zien door middel van een geschenkje als een bos bloemen of wat lekkers. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat foto’s van jullie eigen personeel op de homepage van jullie bedrijfswebsite mag staan. Lees hier meer tips voor het laten maken van een bedrijfsreportage.

Het uiteindelijke doel is om foto’s te laten maken die gebruikt kunnen worden voor diverse marcom uitingen. Want met leuke en mooie foto’s van echt personeel in echte werksituaties daar kun je als marcommer iets mee!

Wil je meer tips lezen over personeel werven met beeld? Lees dan mijn gastblog op Frankwatching: Nieuw personeel werven met beeld? Gebruik deze tips.

Wat voor portretten van jullie medewerkers?

Wil je portretten van jullie personeel laten maken? Dan moet je keuzes maken hoe je het personeel wil laten fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan een achtergrond bij portretten. Je kan dan dit blog lezen over de keuze van een bepaalde achtergrond voor portretten. Ook handig: Tips voor de voorbereiding van een portretfotoshoot.

Veel fotografie voorbeelden op verschillende plekken

Omdat ik regelmatig bedrijfsfoto’s van medewerkers maak is het niet zo lastig om veel mooie foto’s te laten zien. Ik heb zelfs een aparte website voor portretten:

portretfotografie van portretfotograaf

Portretfotografie mensen.photo

en een website speciaal voor beeld voor arbeidsmarktcommunicatie:

Op deze bovenstaande websites zijn dit de meest relevante directe linkjes naar foto’s:

Portretfoto’s met een neutrale achtergrond

Fotografie voor recruitment

LinkedIn profiel foto’s voor bedrijven

Foto’s voor de “werken bij” website

Foto’s op de werkvloer

Zakelijke portretten

Film voor arbeidsmarktcommunicatie

Wij hebben ook veel ervaring in films gemaakt voor de arbeidsmarktcommunicatie. Voorbeelden kun je hier bekijken: Film voor arbeidsmarktcommunicatie. Dit is onze meest relevante film:

Recruitment film voor de Gemeente Haarlemmermeer

Deze arbeidsmarktfilm hebben we geproduceerd met en voor (toekomstige) medewerkers van de Gemeente Haarlemmermeer.

Contact met Wilmar

Wil je een idee bespreken, een offerte aanvragen of wat meer informatie over mijn werkwijze? Bel of mail mij! Ik hoor (of lees) graag van je!

fotograaf voor bedrijfsfotografie van personeel                                   fotograaf tips stockfotografie                              
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360  

Van der Duynstraat 143

2515 NJ Den Haag
 • zorgfoto arbeidsmarkt recruitment
 • zorginstelling arbeidsmarkt recruitment fotos
 • fotos werken bij verzorging fotografie
 • recruitment fotografie voor de zorg
 • recruitment fotografie personeelswerving
 • bedrijfsfotografie recruitment fotografie personeelswerving
 • werving personeel fotografie voor werken bij website
 • fotograaf voor personeelswerving fotografie
 • wervingscampagne fotos voor HR
 • fotografie voor hr wervingscompagne
 • fotos voor recruitment werving personeel
 • fotos voor werving van personeel
 • recruitment fotos op kantoor
 • foto voor werken bij website
 • recruitment fotografie
 • fotoshoot voor recruitment
 • fotografie voor hr recruitment
 • recruitment foto campagne
 • arbeidsmarkt fotografie recruitment
 • recruitment fotos voor gemeente
 • foto op kantoor voor recruitment arbeidsmarkt
 • fotograaf voor recruitment fotos
 • arbeidsmarkt foto recruitment
 • recruitment fotoshoot op kantoor
 • fotografie voor arbeidsmarkt recruitment
 • arbeidsmarkt recruitmentfotografie op kantoor
 • fotos voor recruitment
 • fotos voor personeelswerving
 • recruitmentfotografie bedrijfskeuken
 • portretfoto voor recruitment
 • arbeidsmarkt foto voor gemeente
 • fotoshoot werk recruitment fotos
 • beeld voor werving van personeel
 • portretten voor recruitment hr