Interview en filmportret van fotograaf aan het werk

Dit filmportret van fotograaf Wilmar Dik is gemaakt door Pjotr Schelling van fotografiecommunity.nl. Hij benaderde mij om een interview video te maken van mijn werk als fotograaf. Dit interview is aangevuld met beelden van mij aan het werk tijdens een bedrijfsfotoshoot.

Diverse onderwerpen in dit filmportret van fotograaf Wilmar Dik

In de portretfilm “Fotograferen in opdracht met Wilmar Dik” worden een aantal onderwerpen behandeld. Zo ga ik in op onderdelen waar je op kunt letten bij fotografie in opdracht voor bedrijven. Ook vertel ik tijdens een fotoshoot bij AG Group over het fotograferen op locatie. Waar kun je op letten? Wat is de grootste uitdaging bij bedrijfsfotografie? Hoe kun je meedenken met een opdrachtgever? Welke lenzen gebruik ik?

Hobbyfotografen als doelgroep van het filmportret

Dit filmportret heeft Pjotr gemaakt voor de leden van Fotografie Community. Dit is een online fotoclub vol inspiratie, waardevolle workshops en cursussen over fotografie. De leden zijn hobby fotografen die graag meer willen leren op het gebied van bedrijfsfotografie en fotografie in het algemeen. Wil je lid worden van deze groeiende fotografieclub, kijk dan eens op https://www.fotografiecommunity.nl/lidmaatschap/

interview en filmportret van fotograaf
Het interview vond plaats in mijn huiskamer. Links: ik, rechts Pjotr Schelling. Foto: Francis Camstra

Fotografiespullen

Wat ik aan spullen meeneem op locatie hangt af van de opdracht. Hoewel er veel spullen zijn die ik altijd mee neem. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een groothoeklens en statief. Ook de flits units neem ik meestal mee omdat de situatie waarin je fotografeert lang niet altijd vooraf duidelijk zijn.

Werkwijze op locatie

De werkwijze van fotografie op locatie wordt ook besproken in de film. Op locatie maak ik bedrijfsfotografie en neem ik je mee in mijn manier van werken tijdens een portretshoot. De portretshoot vindt plaats in een ruimte zonder daglicht. De aanwezige TL verlichting is verre van ideaal. Daarom maak ik gebruik van sterke flits units en statief. Benieuwd naar mijn werkwijze? Bekijk dan deze pagina: Werkwijze opdrachtfotografie

Portretfotografie

Tijdens de bedrijfsshoot maak ik portretten van de magazijnbeheerder. Ik fotografeer mensen graag met een vrolijk gezicht. Naar mijn idee is een vrolijke kop leuker om naar te kijken dan iemand die niet blij op een foto staat. In deze film kun je zien hoe ik dat doe. Meer portretten die ik heb mogen maken kun je vinden op mijn website voor portretfotografie mensen.photo.

Fotoshoot bij een bedrijf

filmportret van fotograaf

Ben je op zoek naar een ervaren bedrijfsfotograaf die op locatie mee kan denken over de te maken foto’s? Ik hoor graag van je! Voorbeelden van mijn bedrijfsfotografie kun je hier bekijken: bedrijfsfotografie. Op mensen.photo kun je al mijn portretfoto’s bekijken.

Andere relevante blogs voor fotografen

Ik schrijf regelmatig blogs over fotografie. Een overzicht daarvan kun je hier bekijken:

https://www.reclamebeeld.nl/blog-bedrijfsfotografie-en-bedrijfsfilm/

Blogs die interssant zijn voor fotografen:

https://www.reclamebeeld.nl/auteursrecht-fotografie-en-de-smoesjes/

https://www.reclamebeeld.nl/mee-doen-met-een-fotowedstrijd/

https://www.reclamebeeld.nl/blog-plagiaat-website-teksten/

https://www.reclamebeeld.nl/waarom-zijn-professionele-beroepsfotografen-zo-duur/

Als je een leuk idee hebt, een opdracht wil bespreken, of tarieven of een offerte wil aanvragen, stuur dan even een email of bel mij. Tot snel!

                                                                 
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360  

Van der Duynstraat 143

2515 NJ Den Haag