Zakelijk advies voor fotografen

adviesuur voor fotograaf. Adviseur voor fotografen.

Ben jij een fotograaf en zou je een keer met mij willen sparren op het gebied van ondernemerschap als fotograaf? Ik geef al jaren advies voor fotografen en ga graag met je in gesprek! Om je van advies te kunnen voorzien zal ik jouw persoonlijke situatie bekijken. Ik zal mij gaan verdiepen in datgeen waar je behoefte aan hebt. Dit zal voor elke fotograaf ander zijn. Wat ik voor jou kan betekenen zal dus ook per situatie verschillen.

Ben je als marketeer of communicatieprofessional op zoek naar informatie over fotografie dan kan je beter deze pagina lezen: https://www.reclamebeeld.nl/advies-over-fotografiebeleid-en-aanbestedingen-sparren-met-een-fotograaf/

Adviesuur voor fotografen

De basis van een adviesuur voor fotografen is datgeen waar jij als fotograaf behoefte aan hebt. Laat mij weten waar je mee zit en waar je graag met mij over wil sparren. Ik ontvang die informatie graag via info@reclamebeeld.nl. Als ik denk je te kunnen helpen dan ga ik graag met je verder. Ook zal ik dan (afhankelijk van je eigen doelen) waarschijnlijk nog vragen hebben. Die stuur ik je voorafgaand aan ons telefoongesprek.

Adviseur voor fotograaf

Waar ik je mee kan helpen zijn dingen op het gebied van ondernemen. Een adviesuur voor fotografie kan bestaan uit diverse onderdelen: onderzoeken, mailen en bellen. Voorafgaand aan een gesprek (beeldbel of telefonisch) zal ik vragen hebben en zal ik je online aanwezigheid bekijken. Goede en minder goede dingen zal ik dan met je bespreken. Vanzelfsprekend blijft de inhoud van dergelijke gesprekken onder ons. De kosten die ik voor een adviesuur reken zijn 95 euro ex btw.

Wie is Wilmar

Sinds 2008 ben ik (Wilmar Dik, 1973) beroepsfotograaf. De laatste jaren ben ik ook actief als cameraman. Ik schrijf over fotografie voor fotografen en marketeers. Dit doe ik voor diverse partijen. Dit zijn allemaal onbezoldigde functies.

De afgelopen jaren heb ik veel over fotografie en het ondernemerschap als fotograaf geschreven. Ik doe dit omdat ik graag wil dat fotografen goed ondernemen en daar een boterham mee kunnen verdienen. En aangezien fotografie erg leuk en populair is, is dat niet makkelijk. Je moet veel dingen goed doen en de nodige skills hebben. Anders is het heel lastig om er op de lange termijn van rond te kunnen komen als fotograaf. Voorbeelden van dingen waar het niet zo handig is om veel tijd in te steken kun je lezen in dit artikel: veelgemaakte fouten als fotograaf.

Wat ik doe naast fotografie en camerawerk

Bij de NVJ ben ik sinds november 2023 vertegenwoordiger beleidsteam werkvoorwaarden namens ledengroep NVF/Beeldmakers. Op uitnodiging van DuPho praat ik mee in de Ketentafel Fotografie over Fair Pay binnen de culturele sector. Meer daar over: fotografie ketentafel en Fair Pay voor fotografen. In het fotografiemagazine DIGIFOTO Pro heb ik een vast item: “Leren met Wilmar”. Ik schrijf over diverse onderdelen binnen de fotografie. Voorbeelden van publicaties kun je hier lezen:

Fotografie tarieven op je website vermelden of niet?

Waarde van beeld. Hoe staat de fotografiemarkt ervoor?

Geld verdienen met stockfotografie

Ondernemen als bruidsfotograaf

Een uurtarief als fotograaf berekenen.

Ook staan er door mij geschreven blogs over fotografie op https://www.photofacts.nl/fotografie/blogger/wilmar_dik.html

Mijn publicaties worden soms overgenomen door de NVJ en DuPho. Voorbeelden van overgenomen artikels op de DuPho en NVJ website kun je hier bekijken:

https://www.dupho.nl/artikelen/nieuws/hoe-reken-jij-je-fotografie-dienst-af

https://www.nvj.nl/nieuws/hoe-maak-jij-fotograaf-factuur

https://www.nvj.nl/nieuws/opinie-wilmar-dik-%E2%80%93-ondernemen-fotograaf-beter-inkomen

https://www.nvj.nl/nieuws/opinie-wilmar-dik-%E2%80%93-veelgemaakte-fouten

Ook schrijf ik over fotografie voor marketeers. Dit doe ik onder anderen voor FrankWatching. Mijn geschreven blogs kun je hier bekijken:

https://www.frankwatching.com/archive/author/wilmar-dik/

Als je een leuk idee hebt, een opdracht wil bespreken, of tarieven of een offerte wil aanvragen – stuur dan even een email of bel mij. Tot snel!

waarde van beeld                                                                 
Reclamebeeld.nl                          info@reclamebeeld.nl                      06-51520360  

Van der Duynstraat 143

2515 NJ Den Haag

 • fotos voor website arbeidsmarkt
 • arbeidsmarkt fotografie
 • fotograaf voor personeelswerving fotografie)
 • wervingscampagne fotos voor HR
 • zorgfotografie-brochures
 • Congresfoto SER
 • fotografie voor de bedrijfswebsite
 • techniek fotografie
 • portretten
 • coverfoto magazine
 • docu video
 • fotos voor de website laten maken
 • portretfoto voor online gebruik
 • Zorg fotos in Den Haag
 • gepubliceerde foto NVJ
 • gepubliceerde fotos fotograaf
 • interieurfotografie voor DJI
 • foto van huurder woning
 • techniek-nederland-fotograaf
 • foto voor magazine
 • website fotos voor bedrijf
 • fotograaf voor de website
 • fotografie voor website
 • fotograaf voor website fotos
 • opdrachtfotografie fotograaf
 • voorbeeld-publicatie-congre
 • persfoto-in-den-haag-laten-maken
 • hybride-vergadering-fotogra
 • arbeidsmarkt fotos
 • gepubliceerde fotos
 • postnl-persfoto
 • Twinkle-magazine
 • PostNL
 • fotografie-voor-bedrijfswebsite
 • Gepubliceerde foto
 • architectuurfoto-website
 • Jaarverslag-NVJ-2020-1
 • fotografie-Leren-met-Wilmar
 • bedrijfsfotografie-in-DenHaag
 • portretfotografie-julia
 • congresfotograaf-Wilmar-Dik
 • RoompotVakanties
 • Werken-bij-portretfotografi
 • ser-website2
 • SER-jaarverslag2019
 • werken-bij-website
 • fotografie-publicatie
 • Den-Haag-bedrijfsfotograaf
 • gepubliceerd-Wilmar
 • groepsfotografie-bedankt
 • Dupho-fotograaf-foto
 • installatie-techniek-fotogr
 • installatietechniek-artikel
 • fotograaf-in-de-zorg
 • corporate-beeldbank-fotografie
 • groepsfoto-raad-van-toezich
 • fotograaf-Den-Haag
 • fotograaf-SER-Den-Haag
 • fotograaf-voor-magazine
 • werken-bij-de-eu
 • fotografie-bedrijfswebsite
 • ministerie-overheid-fotogra
 • fotografie-bedrijfsbeeldban
 • fotografie-klantenverhaal
 • film-voor-personeelswerving
 • groepsfoto-den-haag
 • fotografie-voor-recreatiepark
 • foto-woningcorporatie-magaz
 • advocatenblad-fotografie
 • werken-bij-EU
 • woningstichting-fotografie
 • fotografie-waterschap
 • woningcorporate-website
 • vakblad-magazine
 • Portretfotograaf-Leiden
 • PostNL-fotografie
 • fotograaf-waterschap
 • cover-photo
 • chemie-vakblad-fotografie
 • ministerie-overheid-fotogra
 • fotografie-Lira-persbericht
 • AD-fotograaf
 • zorgverzekeringfoto
 • UTS
 • IMVO-convenanten-foto
 • waterbedrijf-fotografie
 • anwb-lichtbrigade
 • NGO-training-The-Hague
 • zorgverlening-fotografie
 • fotografie-voor-website
 • werkenbijCareyn (2)